luni, 15 octombrie 2018

Nu mai cred in toate miturile


Probabil ca fiecare dintre noi am auzit de mitul conform caruia broastele duc la aparitia negilor, acesta fiind foarte comun in randul copiilor, insa in realitate aceasta nu este decat o poveste prin care parintii ii indeamna pe cei mici sa stea departe de broaste. In realitate s-au efectuat o multime de studii si teste care nu au gasit nicio legatura intre negi si aceste animale, nici macar in cazul celor raioase. Nu se stie care sunt originile acestui mit, insa cel mai probabil provine de la faptul ca spatele broastelor nu este neted, asemanator cu prezenta unor negi, care teoretic s-ar putea transmite si la om, pe cand in realitate situatia sta total diferit.

In schimb, negii apar in urma contactului cu pielea a unui virus care cauzeaza o infectie, de cele mai multe ori in locuri unde pielea a fost crapata. Totusi, medicii dermatologi tot nu cunosc care sunt motivele si de ce negii sunt mai des intalniti in cazul copiilor decat al adultilor, insa cel mai probabil din cauza faptului ca sistemul imunitar nu este inca bine dezvoltat precum cel al adultilor.

De asemenea, este bine de stiut ca negii sunt contagiosi, iar acestia pot aparea prin contactul cu corpul unei alte persoane fie prin atingerea suprafetelor atinse de cei care au negi. In acelasi timp, negii se pot raspandi dintr-o zona a corpului catre alta, motiv pentru care dupa ce sunt atinsi, este ideal ca mainile sa fie spalate inainte de a atinge alte zone. De asemenea, daca vei observa ca unii negi au puncte negre in mijloc, care pot fi asemanate cu niste mici seminte trebuie sa stii ca acest lucru este datorat vaselor de sange care suplimenteaza negii cu nutrienti si oxigen.

Din pacate, negii nu pot fi preveniti, insa pot exista diferite masuri de precautie pe care le poate lua o persoana astfel incat sa minimizeze riscul dezvoltarii negilor. Prima masura este reprezentata de spalatul pe maini, cu cat mai des, cu atat mai bine, iar pielea trebuie sa fie pastrata in cele mai bune conditii, sa fie hidratata si sa nu prezinte taieturi sau lovituri. De asemenea, cei care obisnuiesc sa isi roada unghiile ar trebui sa aiba in vedere faptul ca risca sa dezvolte negi intrucat aceasta este o modalitate simpla prin care virusul poate patrunde in piele. In acelasi timp, in locurile publice precum sali de fitness sau piscine ar trebui sa fie folosite propriile prosoape pentru ca cele disponibile acolo pot sa nu fie igienizate in mod corespunzator.

Asadar, broastele si negii nu reprezinta mai mult decat un mit, desi exista o multime de modalitati prin care acestia se pot dezvolta care sa nu aiba legatura cu alte animale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu