marți, 4 noiembrie 2014

Vreau sa clarific lucrurile odata pentru totdeauna

Din cate am vazut pe forumurile de pe internet foarte multa lume incurca lucrurile atunci cand vine vorba de producerea energiei electrice si a caldurii folosind metode alternative. M-am hotarat sa explic pentru toata lumea cum sta treaba de fapt pentru a nu se mai produce confuzii.
Panourile solare sunt folosite doar pentru producerea caldurii in casa si pentru incalzirea apei menajere, deci pentru a avea apa calda si cadura, iar panourile fotovoltaice sunt cele care ne ajuta sa producem curent electric cu ajutorul energie solare. Mai exact, celulele solare din panourile fotovoltaice sunt cele care ajuta la producerea curentului electric, folosind urmatorul  principiu: atunci cand este expusa la soare, celula solara absoarbe fotonii, adica lumina solara. Fotonii contin o cantitate de energie, care  atunci cand este absorbita elibereaza un electron si astfel se produce energia electrica.

Este foarte important de stiut faptul ca panourile fotovoltaice nu au o durata de viata infinita, majoritatea au o durata de viata de maxim 20 de ani, aceasta depinzand foarte mult si de modul de exploatare si de intretinere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu