joi, 3 noiembrie 2016

Ce servicii ofera fotografii profesionisti?

Ce este un fotograf profesionist? Ce ar trebui sa faca mai exact? Aceaste intrebari apar deseori în cercurile de fotografie si totusi inca nu exista un raspuns pe deplin acceptat in domeniu, iar prin urmare totul este subiectiv.
Unii dintre acesti artisiti au profesori sau mentori, pe cand altii dezvolta o intreaga afacere de pe urma talentului, dar mai exista cazuri in care unii oameni o fac pur si simplu de amorul artei, insa se descurca excelent. Intrebarea mai buna este daca cuvantul „profesionist” poate include intradevar toata munca unui fotograf, mai ales simtul sau artistic. Indiferent de motivele pentru care este practicata, in final, putem spune ca este necesar talentul, imaginatia, dar si multe ore de munca.

Servicii oferite 


In general, un fotograf este o persoana care ofera servicii profesionale ce includ imagini in format electronic sau imprimate. Bineinteles, de aici lucrurile pot evolua, iar astazi pe piata gasim de la oferte de albume foto pana la tablouri sau brelocuri pentru chei. Precum in cazul multor altor tipuri de arta, linia peste care trece un fotograf pentru a deveni profesionist este una destul de neclara si nu tine neaparat de serviciile mentionate mai sus. Cu toate acestea, te poti incadra printre experti daca serviciile tale sunt solicitate adesea, iar firma are un profit substantial.

Multumirea clientilor

Daca serviciile oferite sunt discutabile, multumirea clientilor nu intra in aceasta categorie deoarece un artist nu poate avea alte contracte daca review-urile nu sunt favorabile. In principiu, un profesionist trebuie sa stie sa se muleze pe caracterul si pe cerintele celor care l-au angajat pentru ca persoanele sunt diferite si nu pot avea aceleasi asteptari, dorinte sau criterii. Totodata practica si orele petrecute in spatele aparatului de fotografiat isi spun cuvantul cand vine vorba de indeplinirea unor target-uri pentru a multumi clientul.